Серед жінок, які виїхали з України, найбільше киянок та харків'янок

Серед жінок, які виїхали з України, найбільше киянок та харків'янок

Серед жінок, які виїхали з України внаслідок повномасштабного вторгнення росії, найбільше киянок та харків'янок.

Про це в ефірі програми "Панюта.Підсумки" розповів завідувач сектору міграційних досліджень інституту демографії та соцдосліджень ім. М. Птухи Олексій Позняк. Він описав узагальнений портрет українця, який виїхав за кордон.

За його словами, це в основному жінки молодого та середнього віку. Частка тих, хто має дітей, серед них вища, ніж серед тих, хто залишився в Україні.

Крім того, Позняк зазначив, що для відбудови України після війни треба утримувати чисельність на рівні хоча б 30 млн людей.

Нагадаємо, станом на травень 2023 року постійне населення України складає 29 млн осіб. 8,6 млн українців не повернулися в Україну з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

“Працюють лише 9,1-9,5 млн українців, а якщо відняти бюджетників, залишається близько 6-7 млн осіб. Вони і є “упряжка”, яка везе на собі інших – 22-23 млн осіб, у т.ч. пенсіонерів, дітей, учнів, безробітних, утриманців, тих самих працівників бюджетної сфери тощо”, – зазначається у повідомленні Українського інституту майбутнього.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, майже три чверті українців, 74%, вважають, що чоловікам від 16 до 25 років слід дозволити виїзд на навчання за кордоном. Загалом більше половини українців, 53%, підтримують заборону на виїзд чоловіків за кордон у воєнний час. Але якщо йдеться про молодих чоловіків, які вступають до іноземних вищих, професійних чи середніх навчальних закладів, то більшість виступає за те, щоб дозволити їм виїзд.

Головне