Сербія хоче допомогти відбудувати Україну після завершення війни

Сербія хоче допомогти відбудувати Україну після завершення війни

Сербія хоче допомогти відбудувати Україну після завершення війни, залучивши до цього сербські будівельні компанії.

Про це написав міністр будівництва, транспорту та інфраструктури Сербії Горан Весіч на своїй сторінці в X (колишній Twitter). За його словами, напередодні у співпраці з американськими партнерами його країна розпочала ініціативу щодо потенційної участі будівельних компаній у проєктах з відбудови України після війни з рф.

Крім того, міністр організував зустріч із сербськими будівельними компаніями. Вони першими виявили бажання брати участь у реконструкції в Україні після війни.

"Спільний висновок цієї зустрічі полягає в тому, що сербська будівельна і машинобудівна промисловість має в своєму розпорядженні інженерні потужності, робочу силу, механізацію, рекомендації та досвід, щоб брати участь у дуже складних проєктах, які чекають на Україну після війни", - зазначив Весіч.

Він також додав, що Сербія буде і далі поважати міжнародне право і територіальну цілісність України в загарбницькій війні, яку розв'язала росія.

Нагадаємо, Європейська комісія виділить на відновлення України 335 млн євро для відновлення та реформ. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у вівторок, 31 жовтня, була затверджена угода про фінансування програми "Підтримка Євросоюзу для відновлення та реформ".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Київській області вже відновили понад 13 тис. об'єктів, які було пошкоджено в результаті бойових дій. Йдеться про відновлення не лише житлового фонду, але і про медичні заклади, школи та дитячі садки.

Головне