Сенат США затвердив нового генерала на заміну Марку Міллі

Сенат США затвердив нового генерала на заміну Марку Міллі

Марк Міллі, який з 2019 року був главою Об'єднаного комітету начальників штабів США, пішов у відставку. Це пов'язано із закінченням його повноважень.

Як пише Reuters, його наступником став генерал ВПС США Чарльз Браун. За його кандидатуру, запропоновану президентом США Джо Байденом, проголосували 83 зі 100 сенаторів. 

Браун стане другим чорношкірим офіцером, який очолив Об'єднаний комітет начальників штабів після Коліна Пауелла два десятиліття тому.

Очільник Пентагону Ллойд Остін вже привітав Брауна із затвердженням на посаду.

Видання наголошує, що тепер дві найвищі посади в Міноборони вперше займатимуть чорношкірі чоловіки. Це, як вказано у матеріалі, є важливою віхою для інституції, яка "різноманітна" на нижчих рівнях, але в якій здебільшого білі чоловіки перебувають на керівних посадах.

Нагадаємо, на брифінгу після засідання “Рамштайну” Міллі повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення росії, Україна звільнила понад половину окупованих росіянами територій. Також він наголосив на тому, що нашій країні для перемоги необхідно вигнати 200 000 окупантів. На його думку, повна перемога України над рф може зайняти багато часу. Адже для цього необхідно видворити всіх російських окупантів, а це є “високою планкою”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, наразі щотижня в Маріуполі помирає від 300 до 400 маріупольців. Стаціонари в місті зупинили прийом хворих цивільних осіб, оскільки у лікарні міста зараз надходить багато поранених російських військових.

Головне