СБУ затримала одеського колаборанта, який розвідував позиції ППО України біля моря

СБУ затримала одеського колаборанта, який розвідував позиції ППО України біля моря

СБУ затримала одеського колаборанта, який розвідував українські системи ППО біля моря в Одеській області та передавав противнику.

Про це пише прес-служба СБУ.

Чоловік збирав розвіддані про дислокацію та озброєння підрозділів ЗСУ. Крім цього, зрадник фіксував результати ракетних ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по мосту через Дністровський лиман.

Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для коригування своїх повторних повітряних атак на українські об’єкти.

"Зловмисником виявився місцевий житель з кримінальним минулим, якого російська спецслужба залучила до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення. Вербування здійснювали дистанційно через його брата, який входить до складу окупаційних угруповань РФ", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використовував для комунікації з агресором.

Суд обрав зраднику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує ув'язнення на строк 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ затримала колаборантів, які організовували “референдум” та погрожували херсонцям катівнями. Зрадниками виявилися місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішли на співпрацю з ворогом і увійшли до лав місцевих окупаційних адміністрацій.

Після звільнення частини регіону зловмисники намагались “загубитися” серед жителів громад і таким чином спробувати уникнути правосуддя.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Харкові зведуть два мікрорайони для людей, житло яких було знищено.

Головне