СБУ затримала російських агентів, що планували теракт у Києві

СБУ затримала російських агентів, що планували теракт у Києві

Служба безпеки України та Національна поліція затримали двоє російських агентів, які планували виготовити саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному з людних місць столиці.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Метою російських агентів було заподіяння якомога більшої кількості жертв серед цивільного населення Києва для створення паніки. Для реалізації своїх планів російська розвідка вербувала 20-річну мешканку Запоріжжя, яка шукала можливості заробітку в "Telegram".

Дівчина отримала детальні інструкції щодо виготовлення вибухового пристрою з підручних матеріалів. Для цього вона планувала використовувати два мобільних телефони, з'єднані з детонатором, а пластид, необхідний для вибуху, мав бути доставлений з замаскованого схрону.

Зловмисниця перебувала у контакті з кадровим співробітником російського ГРУ, який діяв з окупованої території Запорізької області. До співпраці з агресором вона залучила свого 26-річного співмешканця. Перед терактом обидва мали виконати "контрольне" завдання - підпалити військову техніку ЗСУ в Запоріжжі.

Зрадників затримали "на гарячому" під час спроби підпалу бойової машини. У затриманих вилучили мобільні телефони з доказами їхньої діяльності на користь рф.

Служба безпеки повідомила їм про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави, їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція попередили замах на вбивство одеського бізнесмена та голови громадського формування з охорони правопорядку. Злочин був замовлений російськими спецслужбами з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Головне