СБУ затримала чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених військових

СБУ затримала чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених військових

СБУ разом з Нацполіцією, управлінням внутрішньої безпеки Міноборони та керівництвом ЗСУ розкрили корупційну схему, що стосувалася нарахування соціальних виплат військовим. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

В результаті проведених заходів затримано керівника фінансового відділу Міністерства оборони, а також двох його спільників: начальника фінансової служби військової частини і колишнього військовослужбовця.

Розслідування виявило, що ці особи організували злочинний механізм для отримання грошей від поранених на фронті бійців ЗСУ. В обмін на хабарі вони обіцяли безперешкодне отримання законних виплат через інвалідність.

Задокументовано, що зловмисники отримали неправомірну вигоду на суму понад 300 000 грн. Всі троє були затримані "на гарячому" під час отримання одного з траншів.

На основі зібраних доказів керівнику відділу Міноборони повідомлено про підозру за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття або одержання неправомірної вигоди). Дії його спільників кваліфіковано як пособництво за тією ж статтею.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу для затриманих. Розслідування триває, щоб встановити всі обставини злочину. Фігурантам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Харкові затримали співробітника українського банку, який працював на російську воєнну розвідку і допомагав планувати ракетно-бомбові атаки на місто.

Головне