СБУ затримала чиновника Хмельницької міськради за роботу на фсб рф

СБУ затримала чиновника Хмельницької міськради за роботу на фсб рф

Служба безпеки України затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який співпрацював з ФСБ.

Про це пише пресслужба СБУ.

На Хмельниччині затримали чиновника за підозрою у зборі інформації про розміщення та адреси проживання українських військовослужбовців у регіоні.

За даними СБУ, росію цікавили розвіддані щодо підрозділів СБУ, Сил спеціальних операцій та місця виробництва українських безпілотників. рф планувала використати ці дані для ракетних ударів, диверсій і терактів.

Чиновника затримали, коли він намагався передати розвіддані агресору через анонімні чати в месенджерах, безпосередньо зі свого робочого кабінету.

З'ясувалося, що російська спецслужба завербувала його під час навчання у 90-х роках у московському технічному університеті імені Баумана. Після вторгнення рф у 2022 році, з ним зв'язався кадровий співробітник ФСБ, залучивши його до розвідувально-підривної діяльності проти України.

Служба безпеки України повідомила затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Чиновнику загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, за матеріалами Служби безпеки України було засуджено до 15 років позбавлення волі зрадника, який мобілізувався до ЗСУ, щоб шпигувати на користь російської розвідки

Як писав "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу президента Андрій Єрмак поділився подробицями щодо підписаної напередодні безпекової угоди України з Японією. 

Головне