СБУ затримала агентку ФСБ, яка стежила за позиціями ЗСУ біля Покровська

СБУ затримала агентку ФСБ, яка стежила за позиціями ЗСУ біля Покровська

Служба безпеки України затримала на Донеччині 38-річну мешканку Старобешівського району, яка збирала інформацію для російської армії на Покровському напрямку.

Про це повідомляє пресслужба СБУ та Офіс генерального прокурора України.

У серпні 2024 року жінка познайомилася в месенджері Telegram зі співробітником ФСБ рф. Під час спілкування вона погодилася допомагати ворогу, збираючи дані, які могли допомогти окупаційним військам на Донеччині.

У 2023 році, відвідуючи тимчасово окуповану територію області, жінка отримала російський паспорт. Бажаючи жити в "днр", вона стала агенткою ворожої спецслужби.

Підозрювана передавала інформацію щодо розташування підрозділів Сил оборони та артилерії в м. Селидове, а також підтверджувала локації, про які запитував її куратор. Після виконання ворожих завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як "переселенка" до Євросоюзу, а потім – до рф. Жінка продовжувала спілкуватися з вербувальником та позначала на своєму шляху важливі об'єкти. Зокрема, вона повідомила про місця зосередження українських військових у Покровську.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала мешканця Миколаєва, який передавав російській воєнній розвідці інформацію про місця розташування українських військ, коригуючи ракетно-дронові атаки рф по місту.

Головне