СБУ заблокувала канал у Viber, який перешкоджав мобілізації на Львівщині

СБУ заблокувала канал у Viber, який перешкоджав мобілізації на Львівщині

Працівники СБУ викрили адміністраторів Viber-каналу у месенджері, у ньому повідомляли про місця вручення повісток. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Відомості про "локації" перебування працівників ТЦК публікувались завдяки інформаторам серед місцевих жителів.

"Ресурс “інформував” про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в регіоні. Зокрема, учасники каналу “зливали” актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів", — ідеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили особи всіх організаторів, їм загрожує до 15 років ув’язнення. За таку діяльність загрожує відповідальність згідно зі ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань).

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вшанував пам'ять загиблих у авіакатастрофі рік тому у Броварах міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та його заступника Євгена Єніна.

Залужний наголосив, що Монастирський та Єнін у перші дні повномасштабного вторгнення рф зробили дуже багато для того, щоб не дати окупантам реалізувати свої плани.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоб забезпечити допомогу Україні. Про це повідомили у виданні The Wall Street Journal.

Головне