Річниця загибелі керівництва МВС у Броварах: Залужний вшанував пам'ять Монастирського та Єніна

Річниця загибелі керівництва МВС у Броварах: Залужний вшанував пам'ять Монастирського та Єніна

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вшанував пам'ять загиблих у авіакатастрофі рік тому у Броварах міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та його заступника Євгена Єніна.

Залужний наголосив, що Монастирський та Єнін у перші дні повномасштабного вторгнення рф зробили дуже багато для того, щоб не дати окупантам реалізувати свої плани.

"Минув рік від дня трагічної загибелі колишнього очільника МВС Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна, працівників відомства, екіпажу та цивільних осіб на місці катастрофи. 

Ми втратили професійних людей, відданих Україні. Денис та Євген із перших днів російського повномасштабного вторгнення продемонстрували сміливість, швидку реакцію та повне розуміння ситуації. Багато в чому саме завдяки їм ворогу не вдалося реалізувати своїх планів", - зазначив Залужний.

Та додав: "Вічна памʼять загиблим у авіакатастрофі 18 січня 2023 року".

Нагадаємо, вранці 18 січня 2023 року гелікоптер, у якому керівництво Міністерства внутрішніх справ України летіло у робочу поїздку на Харківщину, зазнав авіакатастрофи. Повітряне судно впало у Броварах у дворі житлового будинку. Тоді крім усіх, хто перебував у гелікоптері, також загинули і інші люди. Зокрема, дитина, яку мама вела у дитячий садок. У авіакатастрофі звинувачують посадовців ДСНС, які відправили у політ гелікоптер, що не мав дозволу на його здійснення.

Як повідомляли "Ми-Україна", досудове розслідування у справі щодо авіакатастрофи з вертольотом ДСНС у Броварах завершилось торік у листопаді, проте обвинувального акту у суді досі немає.

Головне