СБУ викрила чергову схему розкрадання держкоштів на оборонних замовленнях для ЗСУ

СБУ викрила чергову схему розкрадання держкоштів на оборонних замовленнях для ЗСУ

У Києві виявлено та затримано керівника одного з відділень Командування Сил підтримки Збройних Сил України та його спільника - генерального директора компанії, що постачає оборонні товари. Полковника ЗСУ та керівника львівської компанії звинувачують у корупційній схемі під час укладання угод.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що військовослужбовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тис дол США за обіцянку укласти контракт на поставки оборонних товарів для ЗСУ. Затримано обох фігурантів при передачі першої частини хабара - 14,6 тис дол, при цьому обсяг запланованої угоди становив 36 млн гривень.

"Завдяки оперативному реагуванню спецслужби вдалося заблокувати реалізацію цієї оборудки та унеможливити подальші махінації з бюджетними коштами, які призначенні для фінансування потреб українських захисників.", - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час обшуків вилучено різноманітну документацію, електронні пристрої та значну суму готівки в гривневому еквіваленті.

Затриманим пред'явлено звинувачення відповідно до частини 3 статті 368 та частини 3 статті 369 Кримінального кодексу України. Суд встановив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 10 млн гривень для кожного обвинуваченого.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Тернопільщині судитимуть жителя Макіївки, який відбирав в українців їжу та майно.

Головне