СБУ викрила блогерів, які в мережі опублікували прильоти противника по столиці

СБУ викрила блогерів, які в мережі опублікували прильоти противника по столиці

Служба безпеки України викрила чотирьох блогерів, які в мережі опублікували ворожі прильоти по столиці. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"У вівторок, 2 січня, вони здійснили відеозйомку ворожих "прильотів" по місту та розмістили відповідні медіафайли у соцмережах. Відео миттєво "підхопили" численні пропагандистські пабліки країни-агресора та інформресурси спецслужб рф", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що отриману інформацію російські загарбники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву.

Силовики виявили мобільні телефони блогерів, які вони використовували для фіксації атаки росіян. 

"Наразі тривають комплексні перевірки, за результатами яких буде вирішуватись питання щодо притягнення винних до відповідальності", - додали в пресслужбі.

Служба безпеки України вчергове наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони.

Нагадаємо, що в Києві було припинено роботу вебкамер, які демонстрували дії сил ППО під час ракетної атаки рф на столицю 2 січня. Загалом з початку повномасштабної війни кіберфахівці СБУ вивели з ладу роботу близько 10 000 пристроїв, які противник міг використати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, український снайпер Вячеслав Ковальський встановив новий рекорд. Йому вдалося влучити в окупанта відстані у 3800 м, розповіли у прес-центрі Служби безпеки України. 

Головне