СБУ заблокувала вебкамери, які "засвітили" роботу ППО у Києві

СБУ заблокувала вебкамери, які

В Києві було припинено роботу вебкамер, які демонстрували дії сил ППО під час ракетної атаки рф на столицю 2 січня. Загалом з початку повномасштабної війни кіберфахівці СБУ вивели з ладу роботу близько 10 000 пристроїв, які противник міг використати.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Працівники СБУ визначили адреси, де ведеться онлайн-трансляція ситуації в місті, та прийшли до висновку, що російські спецслужби віддалено мали доступ до цих пристроїв.

Мова йде про дві роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, які були взяті під контроль російськими спецслужбами для шпигунства за Силами оборони в столиці.

За словами кіберфахівців Служби безпеки, одна з вебкамер розташовувалася на балконі многоквартирного будинку і використовувалася місцевою ОСББ для спостереження за територією біля будівлі. Однак внаслідок хакерського вторгнення агресор отримав дистанційний доступ до управління цією камерою.

Потрапивши до налаштувань, спецслужби рф змінювали огляд та підключали її до стрімінгової платформи YouTube, що дозволяло ворогові конфіденційно фіксувати всю візуальну інформацію з камери.

Інша камера була заблокована в одному з житлових комплексів Києва, яку мешканці використовували для нагляду за прибудинковим паркінгом. Кіберфахівці СБУ виявили, що цією вебкамерою агресор віддалено керував для таємного фіксування прилеглої території, зокрема об’єктів критичної інфраструктури. За наявною інформацією, через ці камери окупанти збирали дані для підготовки та коригування ударів по Києву.

В СБУ додали, що з початку повномасштабного вторгнення рф кіберфахівці СБУ вивели з ладу роботу близько 10 000 пристроїв, які противник міг використати для виправлення ракетних ударів по Україні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, кількість постраждалих у Харкові зросла до 53 людей.

Головне