СБУ викрила агентурну групу рф, яка шпигувала за ЗСУ на Запоріжжі

СБУ викрила агентурну групу рф, яка шпигувала за ЗСУ на Запоріжжі

Контррозвідка СБУ викрила агентурну групу російської воєнної розвідки, що діяла на Запоріжжі, готуючи координати для ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

СБУ знешкодила групу агентів Головного управління генштабу збройних сил рф (ГРУ), які передавали ворогу координати для повітряних ударів по військових об'єктах та критичній інфраструктурі Запоріжжя. Серед пріоритетних цілей були системи ППО, оборонні підприємства і підрозділи ЗСУ

Агентами виявились двоє жителів Запоріжжя. Один з них, співробітниця стратегічного оборонного місцевого заводу, вона передавала інформацію про розташування виробничих цехів, що займаються виробництвом військової продукції, а також звітувала про наслідки ракетних ударів на підприємство, на якому працювала.

Інший агент збирав дані про підрозділи ЗСУ, ведучи спостереження за їхніми переміщеннями та об'єктами розташування. Для збору інформації він обходив місто та випитував інформацію у знайомих під час побутових розмов..

Під час обшуків у них вилучили техніку з доказами шпигунської діяльності. Їм інкриміновано державну зраду (ч. 2 ст. 111 ККУ) та несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 ККУ). Підозрювані взяті під варту, їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Як писали “Ми-Україна” раніше, двох неповнолітніх поплічників російських окупантів затримали співробітники СБУ та Нацполіції  у Києві та Донецькій області.

Головне