СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ МП

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ МП

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври УПЦ МП, який здав противнику позиції українських захисників. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовики розповіли, що під час однієї зі своїх проповідей на літургії він "підказав" росіянам позиції ЗСУ на Донеччині, здавши окупантам розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі.

"Крім того, ще до початку повномасштабного вторгнення росії Арсеній висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні та називав збройну агресію РФ "громадянським конфліктом", – йдеться в повідомленні.

Нині вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Варто зазначити, що митрополиту Святогірської лаври УПЦ МП загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нардеп Артем Дмитрук, відомий своєю прихильністю до УПЦ МП, повідомив, що Арсенія Яковенка затримали, а у самій Святогірській лаврі проходять обшуки.

Нагадаємо, що у Харкові СБУ затримала особу, яка намагалася допомогти російській стороні у коригуванні авіабомб на базу спецпідрозділу "Кракен" ГУР МО.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки затримала ще одного агента фсб, який готував нову серію ракетно-дронових ударів по Одесі.

Головне