СБУ: Посадовці "Антонова" у січні-лютому 2022 року не дали військовим облаштувати належну оборону "Мрії" у Гостомелі

СБУ: Посадовці

У січні-лютому 2022 року, маючи інформацію про можливий напад росії на Україну, посадовці ДП "Антонов" не дали військовим облаштувати на аеродромі у Гостомелі належну оборону літака АН-225 "Мрія". Про це в ефірі програми "Невідворотне покарання" на каналі "Ми-Україна" розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

"Слідчі СБУ встановили, що в січні-лютому 2022 року посадовці ДП "Антонов" фактично перешкоджали військовослужбовцям Нацгвардії облаштувати належну оборону в Гостомелі. Попередження про можливе вторгнення росії в Україну було і ДП "Антонов" мало рекомендації і приписи, що оборону треба посилювати. Але держпідприємство перешкоджало цьому", - зазначив Дехтяренко.

При цьому він наголосив, що представники "Антонова" не пускали військових на територію підприємства та забороняли зводити захисні споруди. Все це в подальшому призвело до знищення "Мрії".

"Посадовці не допускали військових на територію підприємства, створювали штучні перешкоди і забороняли зводити оборонні і захисні споруди. В результаті це дало ті наслідки, про які знає весь світ. Легендарну "Мрію" і ще кілька літаків в Гостомелі було знищено", - розповів речник СБУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", НАТО просило підприємство “Антонов” перевезти літак АН-225 “Мрія” у безпечне місце, однак цього не відбулося, розповів командир АН-225 Дмитро Антонов.

Головне