СБУ оголосила про підозру екс-очільнику Херсонської ОВА

СБУ оголосила про підозру екс-очільнику Херсонської ОВА

За матеріалами Служби безпеки України підозру отримав колишній очільник Херсонської обласної адміністрації, який обіймав цю посаду з жовтня 2021 по липень 2022 року.

Про це повідомила прес-служба відомства в Telegram-каналі. Як зазначається, підозра оголошена одразу за двома статтями Кримінального кодексу України. Перша - ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Друга - ч. 4 ст. 190 (шахрайство).

При цьому санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

"Один із епізодів, який наразі розслідує українська спецслужба, стосується незаконного заволодіння майном. Зокрема, колишній посадовець привласнив автомобіль, який під час повномасштабного вторгнення йому надали у тимчасове безоплатне користування", - йдеться в повідомленні СБУ.

До того ж навесні 2022 року, у найгарячіший момент вторгнення рашистів, чиновник сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування "для службових цілей". З патріотичних мотивів, маючи бажання допомогти, жінка погодилася виділити йому транспортний засіб.

Втім у липні 2022 року посадовець скористався відсутністю жінки в Україні та вирішив приватизувати автомобіль через приватного нотаріуса. Тож він отримав від нотаріуса довіреність, яка уповноважила його розпоряджатися даним авто. У тому числі він мав право його продати, передати в оренду на умовах на свій розсуд.

"Далі посадовець "продав" цей автомобіль своєму підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той "перепродав" його своєму керівнику назад. Наразі на транспортний засіб накладено арешт. У ході експертизи встановлено, що на "нотаріальній довіреності" поставлено підроблений підпис підприємниці", - додали у відомстві.

Наразі досудове розслідування та встановлення інших можливих фактів протиправної діяльності триває. Заходи з розкриття схеми проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва прокуратури.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ затримало керівництво Центральної військово-лікарської комісії. Вони брали хабарі від ухилянтів.

Головне