Розтрата 1,3 млн грн на закупівлі стільців для укриттів: у Києві судитимуть посадовицю

Розтрата 1,3 млн грн на закупівлі стільців для укриттів: у Києві судитимуть посадовицю

Начальниці відділу Дніпровської райдержадміністрації, яка є фігуранткою справи щодо закупівлі овочерізок для сховищ, пред'явлено звинувачення у розтраті понад 1,3 мільйона гривень через закупівлю стільців для укриттів.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Посадовицям з Дніпровської райдержадміністрації Києва інкримінують 191 частину 5 Кримінального кодексу України - привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, яке перебувало під їх віданням чи вони були уповноважені його використовувати.

За даними слідчих, посадовиця уклала угоду з приватною фірмою на закупівлю стільців для облаштування укриттів у районі. Вартість товару була завищена на користь підприємця. Ці закупівлі призвели до втрати бюджету столиці понад 1,3 мільйона гривень. Прокуратура подала позов на відшкодування завданої шкоди.

У разі визнання вини керівниці відділу Дніпровської РДА загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ця посадовиця також є підозрюваною у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при закупівлі овочерізок для укриттів, де сума збитків для бюджету становить приблизно 460 тисяч гривень.

u-kiyevi-suditimut-posadovicju-rda-jaka-zarobila-ponad-370-tis-grn-na-biotualetah-dlja-ukrittiv-foto-607733e.jpg (165 KB)

Як писав "Ми-Україна" раніше, двох жителів Харківщини засудили до 7 та 11 років ув’язнення за співпрацю з рф.

Головне