Попри санкції: росії вдалося повернути імпорт західної електроніки до довоєнного рівня

Попри санкції: росії вдалося повернути імпорт західної електроніки до довоєнного рівня

Росія змогла наростити імпорт ключових мікрочипів та електроніки для військової промисловості до рівня до 2022 року. Про це заявив координатор з питань санкцій Державного департаменту США Джим О'Браєн, пише Politico.

За його словами, росіяни навчилися обходити запроваджені проти рф санкції. Зокрема, вони купують електроніку в інших країн, які своєю чергою купують її у Європі. 

"До початку цього року росія змогла реімпортувати певні ключові категорії електроніки приблизно на довоєнному рівні", - зазначив О'Браєн.

Він також наголосив, що механізм санкцій поки ніяк не регулює такий ланцюжок купівлі росією електроніки.

Разом з тим представник Держдепу назвав країни, які допомагають росії обходити західні санкції. Це Туреччина, Казахстан, Грузія, Об'єднані Арабські Емірати та Вірменія.

Нагадаємо, раніше в ЄС помітили суттєве нарощування обсягів закупівлі росією побутової техніки в Центральній Азії. Насамперед рф ввозить пральні машини, фотоапарати та автівки, що були у вжитку. У ЄС вважають, що ці товари росіяни можуть використовувати для ремонту своїх танків та випуску безпілотників.

Як повідомляли "Ми-Україна", речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що виробництво ракет у рф продовжується, однак вже не такими темпами, як раніше.

Головне