Росіяни вивезли з України понад 700 тис дітей

Росіяни вивезли з України понад 700 тис дітей

Росіяни вивезли з України понад 700 тис. дітей з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомила російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова.

Як зазначається, у своїй доповіді російська омбудсменка заявила, що більшість українських дітей вивезли до росії з батьками чи іншими родичами.

При цьому, згідно з документом, на територію росії також депортували приблизно 1,5 тис. вихованців установ для дітей-сиріт або батьків, які залишилися без піклування.

Водночас 288 дітей з так званої "ДНР" були віддані в російській федерації в прийомні сім'ї. Діти з так званої "ЛНР" нібито повернулися до своїх установ. Однак пізніше 92 дитини також були віддані до російських родин.

З квітня по жовтень 2022 року в російські сім'ї загарбники віддали 380 українських дітей з Донбасу, які, як стверджується, залишилися без піклування батьків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висунув вимогу росії щодо депортованих українських дітей на територію країни-агресорки. Як зазначається, очільник МЗС виступив на дебатах Генеральної асамблеї ООН. Зокрема, Кулеба затребував від росії список імен дітей, яких вивезли з окупованих територій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Офіс генерального прокурора України почав розслідування проти білоруського Червоного Хреста через його участь у депортації українських дітей в Білорусь. За словами генпрокурора Андрія Костіна, такі дії білоруського Червоного Хреста є грубим порушенням Женевської конвенції.

Головне