Росіяни використовують нову тактику – підпалюють мінні поля

Росіяни використовують нову тактику – підпалюють мінні поля

Російські війська тепер використовують нову тактику, аби зупинити контрнаступ Збройних сил України, - вони підпалюють мінні поля.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на українських військових. Як зазначається, російські загарбники заливають легкозаймистою речовиною території, де розташовані мінні поля. При спробах розмінування окупанти скидають з дронів гранати, "викликаючи море вогню та вибухів".

Українські морські піхотинці розповіли, що російські позиції укріплені мінними полями та траншеями. Через це українські війська змушені боротися за кожен будинок.

Водночас рушійною силою цього контрнаступу є сотні невеликих штурмових груп. Найчастіше вони складають від восьми до 10 солдатів. Кожна з таких груп має окремі конкретні завдання: атакувати траншеї, лісосмуги чи будинки.

"Це важкий спосіб вести війну - село за селом, будинок за будинком - без гарантії успіху. Проте захоплені російські укріплення, що вціліли, служать українцям базою для планування свого наступного кроку", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, найбільший степовий заповідник Європи “Асканія-Нова” охопила чергова пожежа. За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, палає майже 7000 га ділянки “Південна”.

“Шлях до припинення нищення природи через війну – імплементація Формули миру Володимира Зеленського, а саме пункту 8 “Екологічна безпека”, – наголошується у повідомленні відомства.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Білому домі заявили, що український контрнаступ на півдні за останні три дні досяг помітного прогресу. Відповідну заяву зробив координатор стратегічних комунікацій Ради з національної безпеки США Джон Кірбі.

Головне