Росіяни вдарили по Дніпру балістикою і крилатими ракетами: показуємо наслідки удару (відео)

Росіяни вдарили по Дніпру балістикою і крилатими ракетами: показуємо наслідки удару (відео)

Масований ракетний удар по Дніпру, якого окупаційне військо завдало 15 серпня вночі, призвів до поранення двох людей та руйнувань місцевого промислового підприємства. Також постраждав і важливий спортивний об'єкт. Більше про наслідки атаки з місця подій розповідає наша Софія Москаленко.

Внаслідок падіння ракети поблизу спорткомплексу утворилась величезна воронка. Ще вчора тут був басейн, де займалися діти та тренувались спортсмени. Нині тут вибиті вікна, понівечений фасад і внутрішні стіни.

Близько 4-ї години ночі у Дніпрі пролунало декілька послідовних вибухів і одна з ракет впала на теорію підприємства. Пожежа охопила площу близько 800 квадратних метрів, наразі її вже повністю загасили.

Поруч з епіцентром вибуху розташовані багатоквартирні будинки. Кореспондентка "Ми-Україна" поспілкувалась з родиною переселенців з Луганщини, які полишили ріку домівку заради безпеки свого одномісячного сина. А сьогодні вночі малюк прокинувся від вибухів.

"Він ще цього не розуміє, ми стараємося пояснити, обіймаємо. Він просто від вибухів дуже злякався. Сподіваємося, він цього не запам'ятає, коли ми переможемо", - говорить глава сімейства.

"Ми прокинулися від вибуху, ще через п'ять хвилин чуємо ще одну ракету, яка летить. Всі підірвадися, побігли до підвалу, потім коли бігли, був один вибух. Будівля нереально тряслася, скло повипадало", - додає мама малюка.

Напроти спорткомплексу понівечений благодійний фонд. Його російська армія руйнує уже вдруге , від вибухової хвилі там вилетіли шибки тож сьогодні, кажуть співробітники, не могли видати гуманітарну допомогу півсотні переселенців.

"Це харчові продукти, на які на сьогодні були записані 50 сімей. На жаль, вони зіпсовані", - говорить представник фонду.

Через нічну атаку поранення отримали двоє людей. Стан 59-річної постраждалої медики оцінюють як стабільний, вона лікуватиметься вдома. У неї легкі поранення. А от 70-річний чоловік був ушпиталений, його стан середньої важкості.

На місці від ранку працюють комунальники.

В місцевій ОВА також розповіли, що наші захисники з ПВК "Схід" над Дніпропетровщиною збили сім крилатих ракет типу Х-101/Х-555.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська у ніч проти 15 серпня атакували Львів та Луцьк, там пролунали серії вибухів. Внаслідок обстрілу є загиблі та поранені, а також пошкодження будівель.

Головне