Росіяни стали частіше грабувати жителів на окупованій Херсонщині

Росіяни стали частіше грабувати жителів на окупованій Херсонщині

Росіяни, які тимчасово окупували території Херсонської області, почали частіше грабувати місцевих мешканців.

Таку інформацію надає Центр національного спротиву.

За їх даними, окупанти викрадають авто та гроші, виправдовуючи це боротьбою з підпіллям. Окрім цього, окупанти обвинувачують місцевих жителів у нелояльності та допомозі Силам оборони, після чого скоюють пограбування їхнього житла.

ЦНС вказує на те, що ця ситуація спричинена низькою дисципліною в рядах армії росії. Саме через це в армії ворога розповсюджуються пияцтво та випадки дезертирства.

Окупаційна адміністрація навіть звернулася до Кремля зі скаргами через погіршення ситуації, оскільки на цих територіях існують "антиросійські настрої".

Нагадаємо, росія спрямувала до інших держав-членів ООН спеціальний документ із закликом підтримати свою кандидатуру для обрання в Раду з прав людини.

В МЗС заявили, що рф не повинна повернутися до Ради ООН з прав людини, доки не понесе відповідальність за свої злочини.

Голова МЗС Олег Ніколенко нагадав, що минулого року їй було відкликано членство відповідно до рішення Ради ООН у зв’язку з повним масштабним вторгненням в Україну.

“Місце російських воєнних злочинців на лавах трибуналу, а не в Раді ООН з прав людини”, – сказав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупаційні війська росії 27 вересня здійснили атаки на північні райони Донецької області, використовуючи авіацію та танки.

Головне