Росіяни не можуть кинути десант на Одесу, - Братчук

Росіяни не можуть кинути десант на Одесу, - Братчук

Російські окупанти не можуть десантуватись з Чорного моря до Одеси. У Чорноморського флоту такої можливості немає.
 
Про це розповів речник Української добровольчої армії Південь, військовий експерт Сергій Братчук під час стріму для "Ми-Україна".

"На весну нинішнього року цифри свідчили про те, що 15% потенціалу ЧФ рф знищено українськими ВМС. Це було на весну 15%. А Оленегорский горняк – це ж теж плюс. Говорили представники ВМС про знищений або пошкоджений ВДК (великий десантний корабель, - ред.). Ми бачимо, що завдяки хитрощам нівелюються на порядок можливості Чорноморського флоту рф", - зауважив він.

За його словами, час від часу є вкиди про наступ десанту до Одеси.

"Немає сьогодні у ворога такої можливості. Так, Чорномоський флот росії це флот-вбивця. Їх ракети – це їх потенціал. Це те, що вони можуть робити", - додав Братчук.

Нагадаємо, українські захисники за останній тиждень продовжили наступ на півдні і мали успіхи. Спроби окупантів наступати на Куп’янському напрямку були безуспішними.

Британська розвідка проаналізувала ситуацію на фронті в Україні за тиждень. Розвідники наголошують, що більша частина лінії фронту залишалася незмінною.

“Однак на півдні українські війська продовжили просування вздовж річки Мокрі Яли, утримуючи село Урожайне, незважаючи на запеклий опір росіян”, – йдеться у дописі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в МВС заявили, що Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню.

Головне