Росіянам не вистачає людей на Бахмутському напрямку, вони беруть резерви з Куп’янського

Росіянам не вистачає людей на Бахмутському напрямку, вони беруть резерви з Куп’янського

Російським окупаційним військам не вистачає людей для боїв на Бахмутському напрямку, тому вони беруть резерви з Куп’янського.

Про це розповів начальник пресслужби 26 артилерійської бригади Сухопутних військ ЗСУ Олег Калашніков в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Продовжуємо контранступальні дії на наших флангах, це південному і північному флангах. Продовжуємо стримувати ворога, коли він намагається нас контратакувати і одночасно звільняємо території. Ворог змушений посилювати свої резерви", - розповів Олег Калашніков в ефірі.

Нагадаємо, для повернення Бахмута в Донецькій області, де тривають важкі бої, під контроль українських сил вже створено всі умови, заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

“На цей час створені всі умови для того, щоб нам повернути це місто, але з меншими у десятки разів втратами”, – пояснив Сирський.

За його словами, Бахмут має стратегічне значення, по-перше, тому, що є центром зосередження основних напрямків і доріг. Зокрема, через місто ідуть дороги з Дебальцевого, Сіверська, Горлівки, Костянтинівки і Слов’янська. Крім того, навколо Бахмута зосереджені різного роду панівні висоти.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни відступають без можливості повернути втрачені позиції. Йдеться про Запорізький напрямок та на південь від Бахмута на Донбасі. Причиною стала відсутність підкріплення та ротацій. Наші воїни просунулися на понад один кілометр у невстановленому районі в напрямку Мелітополя. 

Головне