Росія використовує пральні машини для ремонту танків та випуску дронів

Росія використовує пральні машини для ремонту танків та випуску дронів

Країни Євросоюзу помітили суттєве нарощування обсягів закупівлі росією побутової техніки в Центральній Азії. Насамперед рф ввозить пральні машини, фотоапарати та автівки, що були у вжитку. У ЄС вважають, що ці товари росіяни можуть використовувати для ремонту своїх танків та випуску безпілотників, пише The Telegraph. 

Ймовірно, такі товари у рф розбирають, а напівпровідники та інші компоненти використовують для відновлення бронетехніки та безпілотників, обходячи санкції.

“Є побоювання, що нові маршрути, активність яких зросла на 60-80 відсотків, використовуються Росією, щоб обійти впровадження західних санкцій, покликаних паралізувати її військову машину”, - вказано у тексті статті.

Євросоюз розглядає запровадження торговельних обмежень проти країн, які допомагають росії обходити санкції. У Брюсселі, як пише видання,спочатку збираються попередити країни Центральної Азії про можливі наслідки, а вже потім застосувати покарання. 

“Ми повинні дати потужний сигнал особам і організаціям у третіх країнах. Надання матеріальної підтримки військової та оборонно-промислової бази Росії матиме серйозні наслідки щодо їх доступу на ринок ЄС”, - вказано в конфіденційному документі ЄС.

Нагадаємо, у ГУР МО раніше розповідали, що росіяни активно купують пральні машини та іншу побутові техніку в Китаї, аби мати змогу виробляти ракети

“Це велика ганьба навіть для російської ідеології, тому що вони дійшли до того, що купують пральні машини, пилососи та розбирають на мікросхеми, які потім вставлятимуть у ракети”, – наголосив керівник ГУР Кирило Буданов.

Як писав "Ми-Україна" раніше, триразовий чемпіон “Формули-1″ Нельсон Піке отримав штраф у розмірі $953 000. Його покрали за расистські коментарі щодо пілота Mercedes-AMG Льюїса Хемілтона. 

Головне