Російським чиновникам заборонили користуватися технікою Apple, - ЗМІ

Російським чиновникам заборонили користуватися технікою Apple, - ЗМІ

На росії чиновникам та державним службовцям заборонили користувалися технікою Apple. Про це пише Financial Times з посиланням на власні джерела в російському уряді.

За даними видання, заборона розповсюджується на використання продуктів Apple на роботі. На думку спецслужб рф, Apple може шпигувати за російськими чиновниками. Через це з 17 липня міністерство торгівлі рф наказало усім держслужбовцям відмовитися від продукції компанії.

"Співробітники служби безпеки в міністерствах, співробітники ФСБ, які обіймають цивільні посади, такі як заступники міністрів, оголосили, що iPhone більше не вважаються безпечними і що потрібно шукати альтернативи", - йдеться у повідомленні.

Крім того у FT нагадали, що ще минулого року російський диктатор Володимир Путін наказав усім державних установ перейти на вітчизняне програмне забезпечення.

"Офіційні особи справді вірять, що американці можуть використовувати своє обладнання для прослуховування. Фсб давно стурбована використанням iPhone для професійних контактів, але адміністрація президента та інші чиновники виступали проти обмежень просто тому, що їм подобалися iPhone, - зазначили у виданні. - Всі скаржаться, що це незручно і доводиться носити з собою ще один телефон чи планшет".

Як повідомляли "Ми-Україна", у Києві заборонили вмикати російську музику та інші російськомовні культурні продукти в публічних місцях. Відповідне рішення ухвалила Київська міська рада.

Головне