Російських бізнесменів Авена та Фрідмана виключили з санкційного списку ЄС

Російських бізнесменів Авена та Фрідмана виключили з санкційного списку ЄС

Європейський суд вирішив виключити з санкційного списку ЄС російських бізнесменів Петра Авена та Михайла Фрідмана. Інформація про це була оприлюднена на сайті суду.

"Суд скасував реєстрацію панів Петра Авена та Михайла Фрідмана у переліку осіб, проти яких застосовувалися обмежувальні заходи у період з лютого 2022 року по березень 2023 року. Причини, на які посилається Рада ЄС, ймовірно, не мають враховуватися для внесення та продовження перебування цих двох бізнесменів у цих переліках", - йдеться у рішенні суду.

У судовому рішенні вказано, що Петро Авен є громадянином росії та Латвії, а Михайло Фрідман - росії та Ізраїлю. Санкції проти них були запроваджені через їхній зв'язок з правлячою верхівкою рф, зокрема російським диктатором Володимиром Путіним. Також зазначалося, що бізнесмени підтримували росію у її війні проти України. Однак Авен та Фрідман подали апеляцію на рішення суду, яку задовольнили. Таким чином було анульовано включення обох бізнесменів до санкційного переліку та продовження обмежувальних заходів щодо них.

"Суд дійшов висновку, що жодна з причин, які містяться у первинному правовому акті, не є належно обґрунтованими, і що включення панів Авена і Фрідмана до переліку, який оскаржується, не було виправданим", - йдеться у документі.

На дане рішення суду ЄС можна подати апеляцію у період двох місяців та десяти днів від його оголошення.

Як повідомляли "Ми-Україна", Україна та ще вісім європейських держав серед країн-кандидатів та членів Європейської зони вільної торгівлі (ЄЗВТ) приєдналися до рішення Ради ЄС продовжити санкції проти осіб та установ за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Головне