Російський ВПК здатен виробляти щонайменше сотню танків на місяць, - звіт ISW

Російський ВПК здатен виробляти щонайменше сотню танків на місяць, - звіт ISW

Російська "оборонка" має спроможності щомісячно випускати біляш як 100 танків. Відповідного висновку дійшли фахівці британського Міноборони, передає Інститут вивчення війни (ISW).

Таким чином, за оцінкою оборонного відомства, рф має змогу поповнювати втрати, яких зазнає від Сил оборони України на полі битви. Це, своєю чергою, уможливлює агресора продовжувати вести бойові дії в незмінному темпі, принаймні в осяжному майбутньому.

Торік у березні голова Ради безпеки рф Дмитро Медведєв заявляв, що росія за 2023 рік випустить 1500 танків. РосЗМІ писали, що військова промисловість зосередить зусилля на виробництві нових Т-90М і Т-14, але більше займатимуться модернізацією застарілих Т-72, Т-80 та Т-62 зі складів.

Видання The Economist у 2023 році аналізувало здатність рф виробляти танки. Автор матеріалу дійшли висновку, що нарощування випуску нових танків для агресора буде непростим, оскільки на території рф функціонує мала кількість танкових заводів. До того ж, країна має труднощі із складною електронікою, якою мають бути оснащені машини. Саме тому російське керівництво обрало розконсервацію старих танків та доведення їх до ладу. Однак, "навіть з урахуванням цих покращень старі танки поступаються новим моделям і з меншою ймовірністю витримають удар українських сил, але вони все одно корисні", вказано у статті. 

Нагадаємо, у Повітряних сил ЗСУ днями розповіли, що щомісяця окупанти виготовляють до 100 ракет. Наразі в запасі у армії рф залишається близько 900 високоточних далекобійних снарядів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у липні 2023 року видання Bloomberg підрахувало, що Україна на той період часу мала більше танків, ніж росія. При чому на початку повномасштабного вторгнення було навпаки. 

Головне