Російський літак впустив черговий ФАБ-500 на Бєлгородщину, - росЗМІ

Російський літак впустив черговий ФАБ-500 на Бєлгородщину, - росЗМІ

Бомбардувальник ВКС рф "впустив" чергову авіаційну бомбу на територію російської Бєлгородської області. Нерозірваний ФАБ-500 був виявлений поблизу хутора Стадників Шебекинського округу, пише ASTRA. 

За підрахунками авторів видання, за два місяця весни авіація рф "загубила" не менше 21 авіабомби в рф або на ТОТ.

Виявлений боєприпас, як заявляється, російські вибухотехніки знищуватимуть сьогодні, 22 квітня. 

Видання наголошує на тому, що кожного разу при втраті авіаційних бомб з бортів літаків влада намагається цей факт приховати. А у випадках, коли про це стає відомо широкому загалу, називає це "нештатним сходженням боєприпасів". Жодних пояснень причин того чому це трапляється, не повідомляється. 

Міноборони Великої Британії у розвідувальному звіті від 30 січня вказує, що втрата бомбардувальниками боєприпасів може статися зокрема через неналежну підготовку бортів або некоректні дії екіпажу.

"Неможливо підтвердити, чи відбуваються такі інциденти через погані процедури при озброєнні літака перед вильотом чи неправильних дій екіпажу під час місій. Ймовірно, це комбінація того й іншого. Збільшення частоти подібних випадків, ймовірно, демонструє втому повітряного та наземного персоналу на лінії фронту в рф, а також свідчить про недостатню підготовку", - йдеться у повідомленні. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у перші дні квітня російські пілоти вже вдруге "загубили" авіаційну бомбу у Рубіжному, яке армія рф окупувала у травні 2022 року. Боєприпас випав з борту винищувача ВКС і впав поблизу місцевого залізничного вокзалу.

 

Головне