Російський космонавт у складі місії NASA полетить на МКС

Російський космонавт у складі місії NASA полетить на МКС

Російський космонавт Олександр Горбунов став членом місії NASA SpaceX Crew-9, яка відправиться на Міжнародну космічну станцію. Інформація про це була оприлюднена на офіційному сайті NASA. 

Горбунов та троє інших астронавтів вже активно готуються до місії.

"Командир астронавтів NASA Зена Кардман, пілот Нік Хейг, спеціаліст місії Стефані Вілсон і космонавт Роскосмосу Олександр Горбунов, які перебуватимуть на борту космічного корабля Dragon, приєднаються до членів екіпажу експедицій 71 і 72 не раніше серпня", - йдеться у повідомленні.

У NASA наголосили, що це перший політ Горбунова у космос та перша місія на станцію.

Олександр Горбунов народився у Желєзногорську Курської області в рф. Він вивчав інженерію з кваліфікацією в космічних кораблях у Московському авіаційному інституті. Також закінчив військову кафедру за спеціальністю експлуатація та ремонт літаків, вертольотів і авіаційних двигунів. До того, як стати космонавтом, Горбунов працював інженером у ракетно-космічній корпорації "Енергія" та супроводжував запуски вантажних космічних кораблів з космодрому Байконур.

NASA SpaceX Crew-9 це дев’ята ротаційна місія на Міжнародну космічну станцію.

Як повідомляли "Ми-Україна", американська стримінгова платформа HBO розірвала контракт з сербсько-російським актором Мілошем Биковичем, який підтримує російського президента Володимира Путіна та повномасштабну війну на території України.

Головне