Російські загарбники розміщують поранених у навчальних закладах

Російські загарбники розміщують поранених у навчальних закладах

На тимчасово окупованих землях Запоріжжя російські загарбники розміщують поранених у спортивному залі навчального закладу, інформує УНІАН.

Відомо, що всі медичні заклади в регіоні переповнені пораненими окупантами.

"Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат на полі бою, всі медичні заклади на тимчасово захопленій території переповнені пораненими окупантами. Внаслідок чого противник продовжує обладнувати цивільні навчальні заклади під медичні установи", - повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

В прес-службі додали, що незважаючи, що в школі знаходяться російські загарбники учні продовжують відвідувати навчальний заклад.

"При цьому російські загарбники примушують викладацький склад продовжувати освітній процес з обов’язковим відвідуванням школи дітьми", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що заклади освіти (особливо приватні) самостійно вирішують, коли вводити канікули для учнів, залежно від погодних умов, епідеміологічної ситуації та безпеки в регіоні. Проте в 2023 році Міносвіти визначило базові дати літнього відпочинку – із 30 травня по 1 вересня.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області російські окупанти та колаборанти масово перевіряють телефони школярів.

Головне