Російські вибори були найбільш корумпованими в історії країни, – моніторингова група

Російські вибори були найбільш корумпованими в історії країни, – моніторингова група

Російські вибори були найбільш корумпованими в історії країни. Про це повідомила моніторингова група.

"Кампанія проходила в умовах фактичної недійсності основоположних статей Конституції рф, які гарантують політичні права і свободи. Ніколи раніше ми не бачили президентської кампанії, яка настільки не відповідала б конституційним стандартам", - йдеться у звіті громадської групи "Голос".

Вказується, що в деяких регіонах спостерігачів відкликали після початку голосування, а в інші їх не відправляли. Зафіксовані також випадки залякування виборців, у тому числі розміщення співробітників правоохоронних органів на виборчих дільницях.

На одній з дільниць у Москві співробітники взяли з рук виборця бюлетень, щоб перевірити, за кого він проголосував.

"У Москві рівно 12:00, третій день виборів президента росії, які не передбачають вибору. І наприкінці дня помпезно оголосять переможця: Володимир Путін, 87,97% - такі попередні дані Центральної виборчої комісії щодо лідера Кремля після підрахунку чверті голосів", - зазначає журналістка, яка побувала на "виборчій" дільниці в одному з районів Москви.

Нагадаємо, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловила думку стосовно "виборів" президента рф та назвала їх "бюрократичною процедурою" або "електоральними заходами". Про це йдеться у відомстві.

"Проведення "виборів" за таких умов і у такий спосіб, як вони відбулися, робить їх нікчемними, а особу, яка самопризначила себе переможцем такого типу змагань – абсолютно нелегітимною", - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, країни світу, зокрема США, Литва, Велика Британія, Латвія, Польща, Чехія та Німеччина, розкритикували російські президентські вибори, у яких переміг володимир путін.

Головне