Російські ухилянти та дезертири мають право на отримання статусу біженця у Франції, - суд

Російські ухилянти та дезертири мають право на отримання статусу біженця у Франції, - суд

Ухилянти з рф, які втікають від оголошеної російським диктатором "часткової мобілізації", мають законне право на отримання статусу біженця у Франції. Відповідне рішення прийняв місцевий суд з прав на притулок (CNDA).

Згідно з оприлюдненою на сайті судового органа заявою, аналогічну змогу мають і ті громадяни рф, які дезертували з лав збройних сил рф.

"Національний суд з питань права на притулок ухвалив, що росіяни, які ухиляються від мобілізації.. а також мобілізовані громадяни, які стали дезертирами, можуть набути статусу біженця", — вказано у комюніке на сайті суду.

Як відомо, російські медіа з посиланням на заяви Кремля писали, що після 31 жовтня, яке було проголошено "кінцем часткової мобілізації", російське Міноборони пообіцяло поповнювати особовий склад армії виключно лише за рахунок добровольців та "контрактників".

Водночас 20 липня профільний комітет Держдуми рф схвалив поправки до закону, якими передбачено посилення відповідальної за недотримання закону про мобілізацію. Розцінки є наступними:

  • 500 000 рублів – ненадання сприяння військкоматам при оголошенні мобілізації;
  • 400 000 рублів - неподання до військкоматів списків;
  • 50 000 рублів – неявка у військкомат;
  • 20 00 рублів – якщо не повідомили про переїзд чи зміну роботи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в "Енергоатомі" повідомили, що співробітники Запорізької атомної електростанції відмовляються виконувати наказ російських окупантів щодо запуску енергоблока №4.

"Закликаємо українських атомників і надалі не виконувати злочинних наказів окупаційного керівництва станції! Пам’ятайте, що рішення нелегітимних керівників можуть призвести до порушення норм ядерної та радіаційної безпеки станції", - наголосили в компанії-операторі.

Головне