Російські спецслужби вербують українських підлітків для підпалів авто ЗСУ, - Нацполіція

Російські спецслужби вербують українських підлітків для підпалів авто ЗСУ, - Нацполіція

Співробітники Служби безпеки України та Національної поліції України викрили злочинну схему вербування російськими спецслужбами українських підлітків для здійснення диверсій, зокрема підпалів автівок військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомляє Нацполіція. 

За даними слідства, з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися агенти рф, які залучали до підпільної підривної діяльності юнаків віком від 13 років. Їм обіцяли щедру грошову винагороду за підпали автотранспорту українських захисників.

В Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які підпалили два автомобілі військовослужбовців. Їх затримали разом з двома спільниками 16 та 18 років під час спроби підпалити ще одне авто.

Один із затриманих, підозрюється у ч. 2 ст. 113 КК України (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану), йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Наймолодшого, 13-річного хлопця, передано на поруки батькам. Іншим фігурантам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм також загрожує до 15 років позбавлення волі.

За аналогічним фактами порушення, оперативки повідомили підозру ще двом юнакам 17 та 18 років. 

Також за подібними злочинами проводяться розслідування в Києві та Дніпрі.

“Закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення”, - начальник Департаменту карного розшуку Вадим Дзюбинський звернувся до батьків.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який співпрацював з ФСБ.

Головне