Російські хакери Killnet атакували урядові сайти Ізраїлю

Російські хакери Killnet атакували урядові сайти Ізраїлю

Група хакерів з прокремлівської організації Killnet вчинила кібератаку на урядові системи Ізраїлю.

Як повідомляє агентство Bloomberg, 8 жовтня, російська хакерська група Killnet оголосила про атаку на системи Ізраїльського уряду.

Хакери звинуватили Ізраїль у воєнних діях, а також у підтримці України та НАТО. Killnet заявили, що на певний час вимкнули сайт уряду Ізраїлю та агентства безпеки Shin Bet. За даними сайту моніторингу check-host.net, обидва сайти дійсно були недоступні 8 жовтня.

Група хакерів Anonymous Sudan також висловила підтримку "палестинському опору" і взяла на себе відповідальність за атаки на сайт видання Jerusalem Post, проте сайт вже відновив свою роботу.

Компанія з кібербезпеки Group IB повідомила, що хакерська група, яка ідентифікує себе як AnonGhost, атакувала мобільний додаток, який використовується для надсилання ізраїльтянам попереджень про ракетні атаки.

Хакери використали вразливість у застосунку для надсилання фальшивих сповіщень з такими заголовками, як "смерть Ізраїлю" та "наближається ядерна бомба", супроводжуючи їх свастикою.

Довідка.

Killnet, ймовірно, базуються в росії, і регулярно виступають із кібератаками на урядові та інші важливі сайти України та її союзників, виражаючи підтримку Кремля в кіберпросторі. Раніше вони атакували авіакомпанію Lufthansa та зазначили, що отримали доступ до секретних даних НАТО, які "цікавлять росію." Нещодавно, хакери Killnet "поклали" веб-сайт британської королівської родини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Ізраїлі у результаті нападу ХАМАС загинули 900 осіб: бойовики кажуть, що вже хочуть переговорів.

Головне