Російські хакери атакували Microsoft: зламали акаунти вищого керівництва компанії

Російські хакери атакували Microsoft: зламали акаунти вищого керівництва компанії

Американська компанія Microsoft обвинуватила хакерську групу Midnight Blizzard, (також відома як APT29, Cozy Bear або Nobelium) у кібератаці та зламі низки корпоративних облікових записи електронної пошти, у тому числі акаунтів "вищого керівництва компанії та співробітників, які виконують наші функції з кібербезпеки, юридичні та інші функції". 

Примітно, що цього разу кібезлочинці не націлювались дані клієнтів або корпоративну інформацію, як зазвичай. За даними компанії, хакери хотіли дізнатися більше про себе, або, точніше, вони хотіли взнати, що Microsoft знає про них.

"Розслідування вказало на те, що вони були націлені на облікові записи електронної пошти для отримання інформації, пов'язаної з самою Midnight Blizzard", - йдеться у повідомленні. 

Хакерська група атакувала застарілий обліковий запис, а потім використали його дозволи "для доступу до дуже невеликого відсотка корпоративних облікових записів електронної пошти Microsoft".

У корпорації не розкрили, скільки саме облікових записів електронної пошти було зламано, а також яку саме інформацію хакери вкрали.

"На сьогодні відсутні будь-які докази того, що зловмисники отримали доступ до клієнтського середовища, виробничих систем, вихідного коду або систем штучного інтелекту. Ми поінформуємо клієнтів, якщо будуть потрібні будь-які дії", - зазначили в Microsoft.

Вважається, що Midnight Blizzard є російською хакерською групою, фінансованою владою рф та пов'язаною з розвідкою країни-агресорки. Вона несе відповідальність за серію гучних атак, серед як кібератаки на SolarWinds у 2019 році, Національний комітет Демократичної партії у 2015 році та багато інших.

Нагадаємо, "Київстар" оцінив збитки від кібератаки, яка сталась у вівторок, 12 грудня, у 3,6 млрд гривень. Тоді хакерам вдалося зламати захист мобільного оператора через обліковий запис одного зі співробітників компанії. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ відкрила справу щодо хакерської атаки на "Київстар". Провадження відкрили за вісьмома статтями Кримінального кодексу України. До атаки на "Київстар" можуть бути причетні спецслужби рф.

 

Головне