Російські ДРГ: Наєв розповів, хто входить до складу цих груп 

Російські ДРГ: Наєв розповів, хто входить до складу цих груп 

Російське окупаційне військо не припиняє спроб відправлення диверсійно-розвідувальних груп на прикордоння Чернігівщини, Сумщини та Богодухівського району Харківщини. Про особливості ворожих ДРГ та хто зазвичай входить до їх складу в ефірі марафону "Єдині новини" розповів командувач ОСУВ "Північ" Сергій Наєв.

Генерал-лейтенант розповів, що у смузі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання перебуває 1800 км держкордону, з яких близько 850 - з Білоруссю, решта - з російською федерацією.

"На ці тисячі кілометрів ворог постійно намагається заводити ДРГ. Для того, щоб обороняти прикордоння, звісно, нам потрібно більше війська, проте дзеркальна ситуація на сьогодні спостерігається і у рф. Тож ДРГ ворога постійно хочуть прорвати нашу лінію оборони, але у відповідь наші підрозділи вчиняють такі самі дії. Це війна", - зауважив Наєв. 

Він наголосив на тому, що традиційно до складу ДРГ входять 10-12 осіб. 

"Всі ці ДРГ зі складу сил спецоперацій та ГРУ Генштабу рф. Слід розуміти, що це офіцерські групи і вони добре підготовлені. Їхня мета -діяти виключно у прикордонні - це невелика зона, кілка кілометрів вздовж кордону. Вони намагаються вчиняти терористичні дії проти цивільного населення або військовослужбовців. Їхня головна мета - робити шкоду Україні", - розповів Наєв.

Генерал-лейтенант підкреслив, що вже майже два роки державний кордон з росією не є таким за визначенням, натомість зараз це лінія бойового зіткнення. Цивільним там перебувати вкрай небезпечно і найкращим способом зберегти своє життя є евакуація. 

Нагадаємо, 27 січня у Сумській області зафіксовано жорстоке і цинічне вбивство брата та сестри з Хотінської громади, яке вчинила ворожа розвідувально-диверсійна група. 10 січня російська ДРГ розстріляла автомобіль із цивільними у Чернігівській області. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, за даними ДПСУ, найбільше спроб прориву ДРГ останнім часом фіксується на Сумському напрямку, але також є активність і по Харківщині. Менш активні ворожі групи були за останній період на Чернігівщині. 

Головне