Росіяни змушують підлітків вступати у псевдоуніверситети на окупованих територіях

Росіяни змушують підлітків вступати у псевдоуніверситети на окупованих територіях

Російські загарбники змушують підлітків вступати у псевдоуніверситети на окупованих територіях. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

У ЦНС нагадали, що на окупованих територіях росіяни створили фейкові внз на базі захоплених приміщень українських університетів. А викладають у цих "закладах" люди без фаху, які замінили українських викладачів.

"На тимчасово окупованих територіях росіяни створили фейкові внз на базі захоплених приміщень українських університетів. Більшість викладачів вищих закладів освіти лишило регіон, але залучивши підтримкою низки маргіналів, та набравши команду людей без фаху окупанти почали видавати "дипломи" кожному охочому", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що студентів до таких "внз" беруть без жодних іспитів, а за навчання в них ніхто не платить.

"Студенти поступають без вступних іспитів, а “освіта” звичайно безкоштовна, адже платити за це ніхто не буде. Проте навіть з такими умовами "внз" напівпорожні, адже молодь залишає регіони, які росіяни прирекли на виживання. Окупаційні адміністрації вже повідомили, що й в наступному році “навчання” буде без іспитів та безоплатним, сподіваючись набрати людей", - зазначили у Центрі нацспротиву.

Як повідомляли "Ми-Україна", депортованих українських дітей вивезли до Білорусі та відправили на "навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях", де беруть участь також білоруські військові. Зокрема, 35 дітей з окупованого Антрацита були відправлені до білоруського міста Могильов. Там їх навчали "як поводитися в екстремальних ситуаціях" під час навчань з військовослужбовцями Білорусі.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.