Росіяни змушені завозити медичні бригади на окуповані території через брак кадрів

Росіяни змушені завозити медичні бригади на окуповані території через брак кадрів

Російські загарбники змушені завозити медичні бригади з росії на тимчасово окуповані території України через брак кадрів. Такі бригади перебувають там на ротаційній основі з виплатами премій.

Про це повідомив Центр національного спротиву. Зокрема, на тимчасово окупованій території Запорізької області була розгорнута робота медичних бригад з Республіки Карелія.

Велика кількість завезених на Запоріжжя лікарів - це анестезіологи, хірурги-онкологи, лікарі УЗД-діагностики та терапевти.

Зазначається, що якість та доступність медичних послуг для місцевих мешканців і досі залишається на критично низькому рівні. Причиною цьому є те, що в усіх лікарнях в окупації діє розпорядження російських окупаційних влад щодо пріоритетного обслуговування російських солдатів, які воюють проти ЗСУ.

"Навіть при наданні екстреної допомоги перевага надається росіянам. Через це в тимчасово окупованих регіонах критична ситуація на фоні загострення епідеміологічної ситуації та гуманітарної кризи загалом", - йдеться в дописі.

Також продовжує суттєво зростати смертність серед цивільних місцевих.

Наразі український рух спротиву має списки всіх медичних груп, які приїхали на окуповану територію України з росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Сєвєродонецьку, що в Луганській області, кількість росіян-гастролерів перевищує місцеве населення. При цьому в Сєверодонецьку, зокрема, немає зв'язку. Час від часу мобільний зв’язок може з'явитись на даху багатоповерхових будинків. Проте перебувати там небезпечно. На території Сєвєродонецька досі можна натрапити на нерозірвані снаряди.

Головне