росіяни вночі поцілили по будинку на Херсонщині: серед постраждалих мала дитина

росіяни вночі поцілили по будинку на Херсонщині: серед постраждалих мала дитина

Армія рф у ніч проти вівторка, 24 жовтня, вкотре здійснила обстріл Білозерської громади, що на Херсонщині. Попередньо, в результаті атаки поранення отримали троє людей, включно з дитиною. 

"Один із снарядів поцілив по приватному будинку. Постраждало троє членів родини - чоловік, жінка та їх малолітня дитина. Їм надано меддопомогу на місці", - інформує місцева обласна прокуратура.

У відомстві додали, що дані щодо наявності ще постраждалих уточнюються. Під час нічної атаки противника руйнувань зазнали приватні домоволодіння та обʼєкти цивільної інфраструктури. 

За вказаним фактом відкрито досудове розслідування. На місцях "прильотів" працюють поліцейські та прокурори тривають слідчі дії.

В цілому за минулу доби російські військові понад 100 разів відкривали вогонь по мирних містах, селищах та селах Херсонщини. Ворог гатив з танків, артилерії. мінометів, РСЗВ, а також застосовував авіацію та дрони. Окупанти цілили по житлових масивах, вдарили по заводу та об'єкт критичної інфраструктури у Бериславі, обстріляли парк у Херсоні. Загалом минулої доби через російфську агресію в області загинуло двоє осіб, ще 14 - отримали ушкодження.

Нагадаємо, напередодні, 23 жовтня, стало відомо, що Херсонська ОВА схвалила примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів через складну безпекову ситуацію в області. Неповнолітніх вивозитимуть безплатно залізничним та автобусним транспортом. Дітей евакуюватимуть зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської та Львівської областей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії від мін і вибухонебезпечних предметів загинула 261 людина, ще 559 зазнали поранень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головне