Росіяни вночі намагалися прорвати повітряну оборону півночі: результати роботи ППО

Росіяни вночі намагалися прорвати повітряну оборону півночі: результати роботи ППО

Російські окупаційні війська цієї ночі, 26 листопада, намагалися прорвати повітряну оборону півночі України ударними дронами.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв на сторінці відомства у Facebook. За його словами, ворог запустив у бік військових та цивільних об’єктів у Північній операційній зоні шість дронів-камікадзе типу "Shahed".

Незважаючи на чергову спробу загарбників Силами оборони України ворожі цілі були ліквідовані. Три таких безпілотники цієї ночі були "приземлені" мобільними вогневими групами протиповітряної оборони Північного угрупування військ. 

У Київській області було знищено один безпілотний літальний апарат. На Сумському напрямку ліквідували ще два, один із яких перебував у небі над Полтавською областю.

За уточненою інформацією Повітряних сил Збройних сил України в Telegram-каналі, ворог вночі запустив по Україні дев'ять БпЛА. З них захисникам неба вдалось ліквідувати вісім цілей.

Росіяни запустили дрони з південно-східного напрямку, з Приморсько-Ахтарську, що в росії.

зсу.jpg (75 KB)

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розповів, в яких містах складна ситуація з ППО.

"Дуже складно містам, де використовується різна зброя, яка долітає – ми говоримо не тільки про ракети, про дрони, балістику. Говоримо про С-300, артилерію тощо", - сказав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Іран представив новий Shahed-238, який може бути складнішими для виявлення силами ППО. Іранці намагаються схрестити безпілотник з можливостями ракет.

Головне