Росіяни вивели в Чорне море носії "Калібрів": який залп

Росіяни вивели в Чорне море носії

Армія рф вивела кораблі на бойове чергування в Чорному морі. Станом на ранок 23 жовтня в Чорноморській акваторії перебуває два ракетоносії, споряджені "Калібрами", інформує ВМС ЗСУ.

Загальний залп може складати до 16 крилатих ракет. 

Носії високоточного озброєння зафіксовані також і в Середземному морі. З трьох суден, які перебувають на чергуванні, одне - з ракетами на борту. 

В Азовському морі чергування здійснює один російський корабель.  

395236622_721232823377636_4115652357470945386_n.jpg (438 KB)

Напередодні, за даними ОК "Південь", всі бойові кораблі армії рф, включно з носіями високоточного озброєння, у Чорному морі перебували у своїх пунктах базування. Попри це рівень ракетної загрози у ЗСУ оцінюють як високий, оскільки ворожий флот має змогу завдати ураження навіть з бухт.

Нагадаємо, начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня Наталя Гуменюк розповіла, що в Азовському морі триває морське мародерство росіян. Загарбники продовжують вивозити награбоване в Україні, використовуючи для цього порти в тимчасово окупованих населених пунктах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ворог у ніч проти 23 жовтня атакували Україну дронами та ракетами. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі українські захисники знищили 14 ворожих БпЛА та одну авіаракету.

 

Головне