Росіяни попри шторм вивели у Чорне море кораблі, - Сили оборони

Росіяни попри шторм вивели у Чорне море кораблі, - Сили оборони

російська федерація попри шторм 13 січня збільшила корабельне угруповання в Чорному морі до 13 суден, серед яких виявилося п'ять великих десантних кораблів та один надводний ракетоносій. 

Про це повідомили Сили оборони Півдня. Захисники України закликали уважно слідкувати за сигналами повітряної тривоги.

В ЗСУ попередили, що окупанти вивели на бойове чергування фрегат "Адмірал Макаров", якй обладнаний 8 "Калібрами".

У Силах оборони закликали "уважно стежити за сигналами повітряних тривог, не піддаватись паніці та бути напоготові".

Довідка.

"Адмірал Макаров" (третій фрегат проекту "Буревісник", судно класу "Адмірал Григорович") є флагманом і одним із найсучасніших кораблів російського флоту. У кодифікації НАТО такі кораблі мають позначення Krivak V. Знаходиться в тимчасово окупованому Севастополі. Капітаном корабля є колишній військовослужбовець з Вінниччини, воєнний злочинець, капітан Григорій Бреєв.

Нагадаємо, тисячі жителів на Сумщині залишилися у морози без опалення через ракетні удари росіян, які було завдано по регіону вранці 13 січня. Станом на 14:00 у області без опалення залишаються 12 тисяч квартир.

Також у Чернігові станом на 16:00 внаслідок ракетного удару росії зранку в суботу, 13 січня, було пошкоджено 28 будівель.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Генштабі заявили, що щодня фіксується до 10 випадків застосування хімічних речовин з боку окупантів.

Головне