Росіяни хочуть заборонити рух українські номерами на автівки на окупованих територіях, - Центр нацспротиву

Росіяни хочуть заборонити рух українські номерами на автівки на окупованих територіях, - Центр нацспротиву

Росіяни хочуть заборонити рух українські номерами на автівки на окупованих територіях. Про це повідомив Центр нацспротиву.

Зробити це можуть вже з 1 січня, адже для заміни номера необхідно мати паспорт РФ. Сам рух на ТОТ можливий лише за наявності перепустки від окупаційної адміністрації.

"Усі перепустки діють фактично до кінця року і з 1 січня їхня видача також можлива лише за наявності червоної макулатури", - йдеться в повідомленні.

Окупанти продовжують примусову паспортизацію, адже для заміни номерів необхідно мати російський паспорт. Сам рух на тимчасово окупованих територіях можливий лише за наявності “перепустки” від загарбницької “адміністрації”.

Нагадаємо, представник центру досліджень трофейного і перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ Андрій Рудик в ефірі "Ми-Україна" продемонстрував, з чого складається російський "шахед".

Зокрема, він показав коробку, яка є "мозком" "шахеда" та наголосив, що у цих дронах немає компонентів російського виробництва, хоча росіяни вже виготовляють їх самостійно.

Як писали "Ми-Україна" раніше, "Укренерго" знову залучає аварійну допомогу від Румунії та Польщі. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Екстренний захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей.

Головне