"Укренерго" знову залучає аварійну допомогу від Румунії та Польщі

"Укренерго" знову залучає аварійну допомогу від Румунії та Польщі. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Екстренний захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей.

Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один в плановий. Кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів, а в інших регіонах після масованих ракетних атак минулої зими.

Аварійну допомогу запросили з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт.

Внаслідок обстрілів вчергове постраждала одна з теплоелектростанцій у східному регіоні. В іншому регіоні в аварійний ремонт через зауваження до роботи обладнання вийшов один з енергоблоків.

Нагадаємо, в українській енергетиці декілька наступних тижнів будуть дуже напруженими. За його словами, ситуація може погіршитися через зниження температури повітря.

"Мова про два наступні тижні, які будуть потенційно ризикованими, якщо вдарять морози. Адже дасть додаткове навантаження на енергосистему", - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна"раніше, що ситуація в енергосистемі складна, проте відключень світла не прогнозується. Через зниження температури повітря, рівень споживання електроенергії зростає. 

Головне