Росіян попросили не доносити на людей і організації, які використовують зображення веселки

Росіян попросили не доносити на людей і організації, які використовують зображення веселки

Російська Держдума офіційно попросила росіян не писати доноси на людей і організації, які використовують зображення веселки і пов'язують його з ЛГБТ.

Про це повідомила російська інформаційна агенція ТАСС. За словами віце-спікера Держдуми рф Владислава Даванкова, росіяни останнім часом посали частіше скаржитись до правоохоронних органів на пропаганду ЛГБТ через зображення веселки.

Крім того, як зазначив віце-спікер, господарчі суб’єкти, громадські організації, організації культури наразі бояться використовувати зображення природного явища. Даванков наголосив, що причиною цьому стало пов'язування веселки з символами ЛГБТ-спільноти.

Відтепер Роскомнадзор затвердив критерії оцінки інформації, які пропагують так звані "нетрадиційні сексуальні стосунки", тобто ЛГБТ. У них не прописані положення щодо того, які дії точно вказують на вчинення адміністративного чи кримінального правопорушення за використання зображення веселки як символу ЛГБТ.

Нагадаємо, росіянам офіційно заборонили змінювати стать. Відповідний законопроєкт у п'ятницю, 14 липня, схвалила нижня палата парламенту рф. "Зелене світло" від Держдуми рф практично гарантує остаточне ухвалення законопроекту як закону. Відтепер забороняються будь-які медичні втручання, спрямовані на зміну статі, а також застосування лікарських препаратів, які формують у людини первинні або вторинні статеві ознаки іншої статі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Тбілісі у Грузії стався скандал через напад проросійського радикального угруповання Alt-Info на ЛГБТ-фестиваль Tbilisi Pride. Поліція Грузії тим часом бездіяла і дозволила радикалам продовжувати напад.

Головне