росія вночі випустила шість ракет по Донеччині та Херсонщині, ППО збила ще 10 дронів

росія вночі випустила шість ракет по Донеччині та Херсонщині, ППО збила ще 10 дронів

росія вночі випустила шість ракет по Донеччині та Херсонщині, ППО збила ще 10 дронів. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Запускали дрони з двох напрямків — Курська область та Приморсько-Ахтарськ рф. 

Усього в ударі зафіксовано 17 "шахедів" та шість зенітних керованих ракет ЗРК С-300.

"В результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України. До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України", – повідомили військові.

Нагадаємо, абсолютна більшість бойових дронів, які закупають на потреби Сил оборони, були вироблені в Україні.

Про це розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі. Він позитивно оцінив наміри Міністерства оборони України щодо нарощення закупівлі безпілотників для ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Збройні сили України в грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця. Особливо зросте кількість дронів тактичного рівня, розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк. За його словами, впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. 

На деяких ділянках фронту через інтенсивність бойових дій дрони тактичного рівня є витратним матеріалом, зазначив Гаврилюк. Тож запаси дронів необхідно поповнювати постійно, як і боєприпаси.

Головне