росія вночі атакувала Україну дронами: скільки збила ППО

росія вночі атакувала Україну дронами: скільки збила ППО

Збройні Сили України збили вісім із дев'яти ударних безпілотників типу "Shahed", якими ворог атакував Україну в ніч на 25 березня.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

"Сьогодні вночі захисники неба збили 8 із 9 ударних БпЛА типу "Shahed", якими противник атакував із мису Чауда (Крим). "Шахеди" знищено у межах Миколаївської та Одеської областей, - йдеться у повідомленні.

Захист від "шахедів" здійснювався за допомогою мобільних вогневих груп Сил оборони України.

Варто додати, що російське окупаційне військо вночі атакувало південь України дронами, ворог продовжує зосереджувати зусилля на виведенні з ладу енергетичних об'єктів. Так, на Миколаївщині  результаті атаки "шахедами" сталась пожежа на одному з  об’єктів енергетики. Масштаби наслідків влучання ще уточнюються.

Крім того,  російські окупанти цієї ночі, 25 березня, здійснили удар по Одесі із застосуванням дронів-камікадзе. Прилетіло по одному з місцевих об'єктів енергетичної інфраструктури, частина обласного центру залишилась знеструмленою, міський електротранспорт не курсує.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Криму 23 березня відбулася атака на російський великий десантний корабель "Ямал", він зазнав критичних пошкоджень. Пробоїна у верхній палубі призвела до кренування на правий борт.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.