Російський ВДК "Ямал" зазнав критичних пошкоджень, - ГУР

Російський ВДК

В Криму 23 березня відбулася атака на російський великий десантний корабель "Ямал", він зазнав критичних пошкоджень. Пробоїна у верхній палубі призвела до кренування на правий борт.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.

"Ямал" був пошкоджений під час атаки на судноремонтний завод Чорноморського флоту росії в Севастополі. Цей великий десантний корабель пришвартований там разом із іншими суднами.

За даними військової розвідки України, пошкодження на "Ямалі" критичні: пробоїна у верхній палубі призвела до кренування на правий борт. Окупанти активно відкачують воду з корабля, який брав участь у анексії Криму та був на ремонті з 2017 по 2023 рік.

"Інші деталі про втрати агресора внаслідок ракетної атаки Сил безпеки та оборони України проти військових об’єктів терористичної росії уточнюються", - додали у ГУР.

Нагадаємо, у Генеральному штабі ЗСУ заявили, що на території тимчасово окупованого Криму в ніч на 24 березня сталася серія вибухів. Збройні сили знищили два великі десантні кораблі рф - "Ямал" та "Азов".

Пізніше міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс відреагував на ураження Силами оборони України російських кораблів у тимчасово окупованому Криму.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ураження ще двох російських великих десантних кораблів "Ямал" та "Азов" Силами оборони України завдали істотної шкоди ворожій логістиці та керуванню військами. 

Головне